Graferna visar hur undervisningens kvalitet har förbättrats för de 10 dimensionerna i Undervisningsskicklighet i praktiken (USiP). Se bilaga.
Örkelljunga kommuns skolchefer, Kristian Lindgren och Eva Schelin, samt alla rektorer har varit beslutsamma! De satsar på 3 läsårs handledning och certifiering av dem och nyckelpersoner på alla 6 skolorna. Allt för att utveckla/säkerställa skicklig undervisning på vetenskaplig grund TILLSAMMANS med lärarna i varje klassrum – och se vad det leder till.
I ett webbinarium den 9/1 går vi igenom metoden som används i Örkelljunga. Dessutom pekar vi ut 5 framgångsfaktorer och hur de konkret skiljer från gängse skolutveckling i svensk skola som många nu upplever inte ger önskade effekter.
Data visar hur undervisningen utvecklats
Nu kan våra partners Skolkompaniet/Fibbla Kompetens och vi konkret visa data som visualiserar den positiva utvecklingen under den först terminen. Se bilaga nedan med grafer utifrån Undervisningsskicklighet i praktiken (USiP) efter 2 lektionsobservationer, 2 didaktiska samtal och 2 workshops för varje lärare med kollegor och skolledning på respektive skola.
5 terminer återstår
Nu är det fem terminer kvar för individuellt och kollektivt (inte bara kollegialt) lärande som kan befästa nya insikter och gemensamma förbättrade handlingsmönster. Fem terminer med löpande observationer och data för workshops på varje skola. Då kommer rektorerna och lärarna att tillsammans kunna se utvecklingen och även se kring vad i undervisningen som det behöver ske ännu mer utveckling.
Den 9/1 är du som är intresserad välkommen till ett kostnadsfritt webbinarium.
Då beskriver vi metoden och hur den skiljer sig från gängse skolutveckling.
Tid: 09.00 – 10.30
Anmäl dig här
Innan och under projektet samlar vi data för att göra det möjligt för forskare vid Linköpings Universitet att följa progressionen under de tre åren. Data om progressionen i:
- undervisningens kvalitet
- elevernas uppfattning om trygghet och studiero
- lärarnas uppfattning om arbetsbelastning, arbetsglädje och tilltro till sin egen förmåga
- elevernas kunskapsresultat
När arbetet är klart VT2027 ska det resultera i en longitudinell forskningsrapport som baseras på mer än 1.000 lektionsobservationer. En rapport som kommer att vara betydelsefull både i ett svenskt och internationellt perspektiv.
Skicklig undervisning i varje klassrum